Filma CODA saņem trīs Oskarus

29. marts. 2022

28.martā Losandželosā notika ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija. Kategorijā "labākā filma" galveno balvu saņēma režisores Šanas Hederes ģimenes drāma CODA, kas vēsta par dzirdīgu meiteni Rūbiju no nedzirdīgo ģimenes un viņas ceļu mūzikas pasaulē. Saīsinājums CODA angļu valodā nozīmē "Child of Deaf Adults" - nedzirdīgu vecāku bērns.

Coda

Filma CODA saņēma balvu arī kategorijā “Labākais adaptētais scenārijs”. Tas ir franču filmas “Beljēru ģimene” rimeiks.

Kad uz ekrāniem iznāca “Beljēru ģimene”, nedzirdīgie iebilda, ka visas lomas tēlo dzirdīgi aktieri. Veidojot rimeiku, tas tika ņemts vērā, un nedzirdīgos tēloja aktieri, kas patiešām bija nedzirdīgi.

Viens no šiem aktieriem, Trojs Kocurs, saņēma Oskaru kā labākais aktieris otrā plāna lomā šajā filmā. Viņš tēloja galvenās varones tēvu.

Galvenās varones mātes tēlotāja, nedzirdīgā aktrise Marlija Metlina, Oskaru šoreiz nesaņēma, bet viņai tas jau ir vairāk nekā 35 gadus. 1986. gadā Metlina to saņēma par galveno lomu filmā “Klusējošā dieva bērni”.

Par Marliju Metlinu var izlasīt šeit: http://www.sadzirdi.lv/ieverojamas-personibas/params/post/3992359/miss-amerika-hitere-vaitstona-un-oskara-balvas-laureate-marlija-metlina

Režīmi ar pastiprinātu kontrastu

Aa
Aa
Aa